Aktualne novice

Prikaži več
slovenski paviljon, expo
Najmanj 1,5 milijona evrov

Vlada se želi odkrižati slovenskega paviljona v Dubaju, ne bo poceni

Slovenski paviljon za svetovno razstavo Expo 2020 v Dubaju je odveč. Vlada je danes sklenila, da se ga odstrani, a bodo stroški odstranitve znašali najmanj 1,5 milijona evrov.

kokoš, policija
Nenavadno

Foto: Na policijski postaji je prenočil poseben tič

Na policijskih postajah pogosto prenočijo najrazličnejši, tudi čudaški tiči, a takega, kot so ga gostili v nemškem Alfeldu, najverjetneje še ni bilo.

prehrana, spar, zdrava-prehrana, šport, več-vem-bolje-jem
Zanimivosti

S pravo prehrano do vrhunskih športnih dosežkov

Vsak športnik, tako rekreativen kot profesionalen, mora vzdrževati svojo kondicijo. Pri tem zelo pomembno vlogo igra tudi uravnotežena prehrana, ki lahko podpre športnika pri njegovih naporih ter mu pomaga pri regeneraciji organizma. Poiskali in razbili smo 3 mite o prehrani športnikov. Razkrivamo pa tudi, kje lahko izveste več o vključevanju uravnotežene prehrane v svoje življenje.

veronica butler
»Božji izobčenci«

Trupli pogrešanih so našli v zamrzovalniku, zakopanem v zemljo

Pogrešani Veronico Butler in Jilian Kelley so našli mrtvi že sredi aprila, a so šele zdaj na plano pricurljale nekatere podrobnosti tega primera, zaradi katerega v priporu sedi pet oseb.

Francis Bacon
Odmeven rop

Našli 5 milijonov evrov vredno ukradeno delo Francisa Bacona

Španska policija je našla četrto od petih slik britanskega slikarja Francisa Bacona, ki so bile pred devetimi leti ukradene v odmevnem ropu v Madridu.

žiher, žiher-les, predelava-lesa, predelovalni-center
Pomemben dan za slovensko lesno industrijo

Otvoritev najsodobnejšega lesnopredelovalnega centra Žiher les

Na sončen petkov popoldan, 10. maja 2024, se je v srcu Prlekije, natančneje v Ormožu, odvijal zgodovinski dogodek za slovensko lesno industrijo. S svečano otvoritvijo centra »Žiher les« smo bili priča novemu poglavju v 40-letni zgodovini družinskega podjetja Žiher d.o.o., ki je znano po svoji zavezanosti k inovacijam, trajnosti in sedaj tudi odličnosti v predelavi lesa.

ride-goričko, kolesarjenje, kolesarstvo, turizem
Steze in poti

Kolesarjenje je v razmahu, nesreč pa je tudi vse več

Sodobni človek se vse bolj zaveda zdravega načina življenja in tudi mobilnosti. Zato je tudi pri nas vse več kolesarjev, zaradi aktivnega preživljanja prostega časa ali pa zaradi nuje, a uživanja na dveh kolesih ne bo, če ne bo ustrezno urejena infrastruktura.

martina-švab, radio-aktual
Martina Švab na Aktualu

Fatalka mora več povedati z očmi kot z jezikom, a jaz tega ne znam

Žana Vidmar in Klemen Bunderla sta v studio Aktuala povabila kolegico, voditeljico Martino Švab.

PastaFesta 7_low (00000002)
Zanimivosti

PAŠTA FEŠTA: Bodo v Ajdovščini letos skuhali tono testenin?

V Ajdovščino se 25. maja vrača največji slovenski festival testenin, ki z elitnimi kuharskimi imeni obljublja vrhunske kulinarične užitke za vse ljubitelje testeninskih jedi.

Vreme

14 °C

Delno oblačno

Delno oblačno

petek, 24. 5

9 / 22 °C

Deževno

sobota, 25. 5

9 / 22 °C

Deževno

nedelja, 26. 5

11 / 22 °C

Horoskop

Oven

Preveva vas občutek, da se nekdo na čuden način vrača v vaše življenje, čeprav ste bili prepričani, da je zgodba že zdavnaj pripeljana do konca. Razmislite!

Bik

Ne glede na to, da ste precej napeti, sprejmite današnji dan kot dobro priložnost za spremembe po lastnem okusu. Nikar se ne osamite, saj potrebujete družbo.

Dvojčka

Sprejeli boste drugačen način življenja, kar bo ljudi okoli vas močno presenetilo. Danes se posvetite pozitivnemu razmišljanju in se umaknili iz kaosa.

Rak

Ne razmišljajte o določeni zadevi predolgo, saj lahko izgubite precej časa. Poiščite bolj smotrno rešitev in se je lotite taktično, s pomočjo diplomacije.

Lev

Najpomembnejše vam bo, da vas bodo vsi občudovali in pohvalili. Hitro boste dosegli vrhunec, če vas bo šef ali sodelavec spremljal in spodbujal z navdušenjem.

Devica

Videz bo za vas zelo pomemben, zato z veseljem odhiteli k frizerju ali po nov kos oblačila. Vztrajali boste pri svoji svobodi, kar pa vas lahko drago stane.

Tehtnica

Danes vas bodo obremenjevale finance, kar vas bo razburilo. Osredotočite se raje na lastne zmožnosti. Ne dovolite si misliti, da ste manj vredni od drugih.

Škorpijon

Imate občutek, da morate narediti več, kot ste storili do zdaj, posebno v odnosih. Na pravi poti sicer ste, a vam ostane še nekaj manjših podrobnosti.

Strelec

Končno bodo spremembe počasi, a zagotovo začele vplivati tudi na vašo osebnost in vaše poslovno področje. Začutili boste potrebo po dodatnem zaslužku.

Kozorog

Morda se sprašujete, kam se je skril nekdo, ki vam je všeč. Malce boste razočarani, vendar le do trenutka, ko boste slišali, kaj lepega želi povedati ta oseba.

Vodnar

Na dan prihajajo tiste prikrite napake, ki ste jih do zdaj odlično skrivali. Brzdajte svoja čustva, upoštevajte le tisto, kar je pogojeno z vašim razumom.

Ribi

Vaše ljubezensko življenje se lahko danes obrne v popolnoma drugo smer od začrtane. Vezanim bo partner predlagal stvari, ki jim bodo več kot pisane na kožo.

Anketa

Arhiv

Kako dolgo je lahko slovenski zdravstveni sistem "tik pred zlomom"?

Eno leto
28 %
Moški
Ženske
Tri leta
7 %
Moški
Ženske
Pet let
3 %
Moški
Ženske
Deset let
4 %
Moški
Ženske
Kolikor je potrebno
59 %
Moški
Ženske

Recept dneva

Arhiv
Pijan sladoled iz gozdnih jagod

Pijan sladoled iz gozdnih jagod

Čas priprave: 15 min

Preprosto