13 Skrivnostnih krajev po svetu, katerih turistični vodiči ne omenjajo!

Majke3.si smo nedavno izvedeli o teh krajih in mi bi jih radi obiskali - Kaj pa ti?!


Ljubitelji potovanj se dobro zavedajo vseh glavnih truističnih atrakcij, ki jih ponujajo popularne turistične destinacije. Vsakdo lahko te kraje obišče, da si jih ogleda na lastne oči. Vendar obstajajo še drugi kotički Zemlje, ki so zaradi tega ali onega razloga prerpovedani za kakršnekoli opazovalce. 

 1. 1 Otok Severni Sentinel - Indija


  Severni Sentinel je otok in dom plemenu od katerega je roke dvignila celo vlada. Tamkajšnji domorodci so neomajni in nimajo mej, ko pride do zaščite svojega otoka.
  Zato so zaradi varnosti obiskovalcev in turistov,  Indijske oblasti vsem prepovedale dostop ali približevanje otoku.

 2. 2 Area 51 - ZDA


  Obstoj tega tajnega kompleksa, je ameriška vlada potrdila šele leta 2013.
  Po pričanju za javnost delno odprtih dokumentov, je območje 51 baza za US Air Force, kjer se razvijajo in testirajo letala naslednje generacije.

 3. 3 Cerkev Marie Zion - Etiopija


  Posebno zgrajena kapela, za svojimi zidovi pazi najsvetejši zaklad: Skrinjo zaveze. Skrbnik Skrinje - edina oseba, ki ima dostop do relikvija - ima prepoved zapuščanja prostorov cerkve ter pogovarjanja s tujci.

 4. 4 Otok Kaho’olawe - ZDA


  Skozi zgodovino, je bil ta sušni otok prostor, kjer so ljudje izvajali različne verske obrede,  kjer so kasneje nastanili kazensko kolonijo in prostor za treniranje US Navy.
  Te dni, Kaho’olawe uživa v nazivu in statusu naravnega rezervata.
  Edini način, da ga obiščete je, z vključevanjem v prostovoljne skupine, ki so posvečene ohranjanju in obnovitvi lokalnega okolja.

 5. 5 Britanski Telekom Stolp - Velika Britanija


  Odkar se je zgodil incident z eksplozijo znotraj stolpa, ostajata vrteča se restavracija, kot tudi opazovalna platforma na vrhu stolpa, zaprti. Občasno, ko BT Tower gosti dobrodelne prireditve, nekaj sto ljudi še vedno dobi priložnost, da si London ogleda iz drugačne prespektive.

 6. 6 Ise Grand Svetišče - Japonska


  Ozemlje najvetejšega Japonskega svetišča, je kompleks, ki je dostopen samo duhovnikom in članom Japonske cesarske družine.
  Vsi ostali se morajo zadovoljiti z občudovanjem streh svetišč izza več vrst zidov in ograj.


 7. 7 Mesto duhov Varosha - Cyprus


  To območje, ki meji na mesto Famagusta, je bilo nekoč top turistična destinacija v Cipru. Toda vse se je spremenilo Junija 1974, ko so po evakuvaciji celotnega prebivalstva, mesto zavzeli Turški vojaki. Od takrat, Varosha ostaja ograjena z ograjo in je del varovalnega pasu, ki ga nadzoruje turška vojska.

 8. 8 Otok Sable, Kanada


  Nahaja se v Atlantiku in ta drseči peščeni otok ima prebivalcev manj kot 30 in je pravo pokopališče potopljenih ladij. Zaradi svojih edinstvenih lastnosti je bil Sable razglašen za naravni rezervat.  Če ga želite obiskati, morate napisati pismo Kanadski vladi, v katerem, pojasnite nujnost potovanja.

 9. 9 Pionen Data Center - Švedska


  Zgrajen v Stockholmu v času Hladne vojne, se je ta jedrski bunker v zdnjem času, preoblikoval v ultramoderno pisarniško okolje za švedskega ponudnika internetnih storitev. Tukaj, na globini 30m in skriti za 1,5 m debelimi vrati, se hranijo podatki ter informacije vseh znanih internetnih strani.

 10. 10 Radarska postaja "Don-2N" - Rusija


  Ta sodobna piramida, v višino meri 40m in v širino na dnu 140m. To je ključni element Moskve pri sistemu protiraketne obrambe. V redkih primerih je novinarjem dovoljen voden notranji ogled kompleksa. Ampak bodite prepričani, da jim pokažejo le majhen del tega, kar je notri.

 11. 11 Lascaux Jama - Francija


  Za ohranitev te edinstvene prazgodovinske slike se je vhod v jamo Lascaux zaprl, po 15 letih neomejenega dostopa.
  Obiščete lahko za turiste odprto repliko te jame ali uživate v virtualnih ogledih.

 12. 12 Mount Rushmore Hall of Records - USA


  Poleg znanih ogromnih doprsnih reliefov največjih ameriških predsednikov, ima Mount Rushmore še eno zanimivo lastnost: skrivnostno sobo izklesano globoko v skalo. Prostor je časovna kapsula, ki vsebuje kopije najpomembnejših zgodovinskih dokumentov v državi. Vhod v to sobo je zavarovan z vrati iz granitne plošče, ki so dodatno opremljene s kombinacijsko ključavnico.

 13. 13 Zavajajoči podvodni slap - Mauritius


  Ko gledamo otok Mauritius od zgoraj, se zdi, da se nahaja v neposredni bližini čudovitega podvodnega slapa. Vendar pa je ta lep pojav le optična iluzija, ki nastaja zaradi odtekanja mulja in sedimentov peska.

Kakšna je tvoja reakcija?

Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Cry Cry
0
Cry
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Komentarji 0

13 Skrivnostnih krajev po svetu, katerih turistični vodiči ne omenjajo!

Izberite format objave
Novica
Novica obogatena z tekstom in sliko
Listna objava
Klasična listna objava
Meme
Prenesite svoje slike in ustvarite svoje meme-je (tekst)
Video
Youtube ali Vimeo Embedi
Avdio
Soundcloud ali Mixcloud Embedi
Slika
Slika ali GIF