13 zabavnih in okusnih receptov za zajtrk

Na Majke3.si smo vam pripravili 13 receptov za zabaven zajtrk. Kako okusno in preprosto!


Vzdušje pri mizi ob družinskih obrokih je vedno prežeto z malo magije. Skoraj vsi se spominjajo tistih otroških trenutkov, ko se je celotna družina ob vikendih zbudila do neverjetnih vonjavah, ki so prihajale iz kuhinje, in vsi so se zbrali okrog mize, da bi uživali v okusnem obroku.
Da bi se prepričali, da te čudovite izkušnje niso le spomin, smo na Majke3.si pripravili izbor najbolj nenavadnih in neverjetno okusnih receptov za zajtrk. Zagotavljamo vam, da boste s temi recepti začudili in navdušili vaše ljubljene.

  1. 1 Kaša z jagodami


    Sestavine:
    -3 žlice ovsenih kosmičev

    -Svoje najljubše jagode

    -1 žlica medu

    -1 žlica kisle smetane

    -1 skodelica mleka

     Priprava:
    1. Ovseno kašo vlijemo v skledo, dodamo med in napolnimo z 150 ml (5 oz) vrele vode. Vse skupaj pustite pokrito s pokrovom 3-5 minut.

    2. Ko so kosmiči dobro namočeni, dodajte kislo smetano in jagodičje.

  2. 2 Breakfast burrito - Burito za zajtrk


    Sestavine:
    - Tortilja

    - 2 jajci

    - 2 žlici konzerviranega fižola

    - Sir

    - Omaka po vašem okusu

     Priprava:
    1. Skuhajte jajca in jih nato narežite.

    2. Položite jajca na tortiljo ter  jih posujte z naribanim sirom. Dodajte konzerviran ali kuhan fižol.

    3. Raztegnite tortiljo, nato pa v vsak pekarski pergament navijte vsak burrito (da sir ostane notri). Ogrevajte v pečici ali mikrovalovni pečici 5 minut.

    4. Postrežite z omako po vašem okusu.

  3. 3 Francoski toast z bananami


    Sestavine:
    - 4 rezine kruha

    - 1 banana

    - 1/2 skodelice mleka

    - 1 jajce

    - 1 žlička sladkorja

    - 1/2 čajna žlička cimeta

    - 1 čajna žlička sladkorja

    - 2-3 žlici žganja iz masla

    Priprava:
    1. Potučkajte zrelo banano v pasto, dodajte jajce in mleko. Temeljito premešajte.

    2. Segrejemo posodo z maslom. Vsak kruh pomočite v mešanico na obe strani in razporedite rezine po ponvi.

    3. Cvrite na obeh straneh na srednji vročini, dokler ne postanejo zlato-rjavi.

    3. Potresemo že pripravljene bananine Francoske toste z glaziranim sladkorjem, cimetom in (ali) okrasimo z javorjevim sirupom (med, marmelado ali kislo smetano, po vašem okusu).

    4. Postrežemo vroče.

  4. 4 Polenta Benedikt


    Sestavine:
    - 2 jajca

    - 2 rezine kruha

    - 1 žlica kisa

    - Sol

    Priprava:

    1. Narežite okrogle rezine kruha; pomagajte si  z vrčem in jih popečite v kozici na obeh straneh brez masla.

    2. Operite jajca, jih v skledi umešajte, vendar rumenjake pustite nedotaknjene.

    3. Postavite globoko posodo z vodo in počakajte, da zavre nato, dodajte sol in 1 žlico kisa.

    4. Ko voda začne vreti, postavite jajca v vodo in ob tem, držite skledo z jajci čim nižje. Ko jajca potonejo na dno, jih lahko skrbno razporedite z žlico.

    5. Vse skupaj naj vre približno 2 minuti, da dobite vodene rumenjake, in približno 5 minut, da dobite kremasto teksturo.

    6. Odstranite s perforirano žlico in jih položite na vrh že pripravljenih kosov toasta.

    7. Po lastnem okusu dodajte slanino, sir in omako.

  5. 5 Palačinke


    Sestavine:
    - 140 g  moke

    - 200 ml  mleka

    - 1 jajce

    - 40 g  masla

    - 30-50 g sladkorja

    - 1 čajna žlička pecilnega praška

    - 1/6 žličke (ščepec) sode za peko

    - Ščepec soli

     Priprava:
    1. Zmešajte vse suhe sestavine.

    2. Mešajte jajce 3 minute, dokler se ne spremeni v penečo zmes. Nato dodajte mleko in spet temeljito premešajte.

    3. Postopoma v jajce in mleko vmešajte suhe sestavine.

    4. Zmehčajte maslo in ga dodajte v testo, še enkrat dobro zmešajte.

    5. Zlijte zmes v ponev. Če se palačinke lepijo na posodo, jo namažite z maslom. Vsako palačinko pecite približno 2-3 minute na vsaki strani.

  6. 6 "Opičji kruh"


    Sestavine:
    - 2 1/2 žličke kvasa v prahu

    - 3 skodelice vsestranske moke

    - 1 žlička mletega cimeta

    - 1 žlička soli

    - 1/4 skodelice sladkorja

    - 2 žlici zmehčane margarine

    - 1 skodelica vode

    - 200 g margarine

    - 1 skodelica rjavega sladkorja

    - 1 skodelica rozin

     Priprava:

    1. V izdelovalec kruha dodajte kvas, moko, cimet, sol, sladkor, 2 žlici margarine in vodo v količini, ki jo priporoča proizvajalec. Bistveno je, da kvas ne pride v stik s tekočino. Vklopite način "testo", pritisnite Start.


    3. Ko je testo pripravljeno, ga položite na mizo posuto z moko in ga malce pregnetite.

    4. V majhnem loncu stopimo maslo ali margarino na srednji vročini. Dodajte rjavi sladkor in rozine. Dodate lahko tudi nekaj oreščkov. Mešajte, dokler mešanica ne postane povsem gladka, nato jo odstranite iz vročine.

    5. Testo razrežite na kvadratke 3x3 cm. Vsak kos namočite v maslen sirup. Postavite v vrsto v pekač (lahko uporabite tudi pravokotne ponve). V vrzeli med prejšnjimi vrsticami naredite nove vrstice. Pustite, da se  kosi dvignejo v toplem ne vlažnem prostoru (približno 20 minut).

    6. Pečico segrejte na 190 ° C, pecite 20-25 minut, dokler kosi ne postanejo zlato-rjave barve. Odstranite iz pečice, pokrijte z obrnjenim krožnikom in vse skupaj obrnite. Postrežemo toplo.

  7. 7 Najlažja 'Sponge' torta, ever!


    Sestavine:
    - 6 jajc

    - 1 skodelica sladkorja

    - 1 skodelica moke

    - 1 žlička pecilne sode (ali pecilni prašek)

    - Kis

     Priprava:

    1. V globoki skledi umešamo jajca, temu dolijemo skodelico sladkorja in zmešajte z mešalnikom 1,5-2 minute, dokler mešanica ni puhasta in debela. Začnite mešati z najmanjšo hitrostjo, nato postopoma povečajte do maksimuma.

    2. Dodajte žličko pecilne sode, hidrirane v kisu ter temeljito premešajte.

    3. Postopoma dodajte moko, temeljito, vendar skrbno premešajte z žlico.

    4. Postavite v pekač, pergamentni papir, namaščen z oljem. Strani posode premažite z rastlinskim oljem.

    5. Pečico segrejte na 180 ° C, pecite, dokler ni pripravljena.

  8. 8 Borovničevi mafini


    Sestavine:
    - 180 ml  mleka

    - 100 ml  rastlinskega olja

    - 1 jajce

    - 200 g sladkorja

    - Ščepec soli

    - 250 g  moke

    - 2 žličke pecilnega praška

    - 1 vrečka vanilijevega sladkorja

    - 100 g  borovnice (sveže ali zamrznjene)

     Priprava:
    1. V skledo zmešajte mleko, rastlinsko olje in jajce. V drugi skledi premešajte sladkor, sol, moko, pecilni prašek in vanilin sladkor.

    2. Tekočo zmes vlijemo v mešanico moke, hitro premešamo, dokler moka ni  malce vidna. Dodajte borovnice, nato pa nežno premešajte. Nehajte mešati, ko je moka postane nevidna.

    3. Pečico segrejte na 200 ° C. Papirnate skodelice postavite v posodo za muffine. Zmes zlijete v skodelice in pečete 20-30 minut. Preverite posrtopek peke z zobotrebcem, ko so muffini pripravljeni, mora biti zobotrebec po tem, ko ga pomočimo v muffin, povsem suh.

    4. Mafine potresemo z glazuro sladkorja in jih okrasimo z borovnicami.

  9. 9 Čokoladni banana smoothie


    Sestavine:
    - 50 g  temne čokolade

    - 1 skodelica mleka

    - 1/2 banane

    - Jagode in oreščki glede na okus

     Priprava:
    1. Čokolado stopite na pari.

    2. Nalijte jo v mikser, dodajte banane in mleko, nato zmešajte.

    3. Nalijte čokoladno tekočino banane v posodo, okrasite z jagodami, oreščki ali čokoladnimi bonboni.

  10. 10 Hash browns


    Sestavine:
    - 8 velikih krompirjev

    - 4 žlice masla

    - 1 žlička soli

    - 1 žlička mletega črnega popra

    Priprava: 
    1. Narežite olupljen krompir in posušite z brisačo. Začinite s soljo in poprom.

    2. V veliki posodi stopite nekaj masla. Narezan krompir oblikujte v tanke kolobarje in jih cvrite na obeh straneh, dokler ne postanejo zlato-rjave barve.

    3. Prepričajte se, da so hrustljavi, vendar mehki.

  11. 11 Omleta s špinačo in paradižnikom


    Sestavine:
    - 3 jajca

    - 50 g  špinače

    - 1 paradižnik

    - 2 žlici mleka

    - Začimbe

    Priprava:
    1. Špinačo kuhajte v vreli vodi 3-4 minute.

    2. Umešajte jajca z mlekom in začimbami.

    3. Špinačo in paradižnik razrežite na koščke in mešajte še 2-3 minute.

    4. Zmešajte zelenjavo z mešanico jajc. Pokrijte s pokrovom. Pecite, dokler se na vrhu ne pojavi rjava skorja.

    5. Obrnite, pokrijte posodo in pustite, da se malce ohladi. Postrežete 5 minut po odstranitvi iz vročine.

  12. 12 Limonina torta


    Sestavine:
    - 350 g moke

    - 3 žličke pecilnega praška

    - Ščepec soli

    - 4 jajca

    - 220 g  sladkorja (testo - 180 g, sirup - 40 g )

    - 90 ml  limoninega soka (testo - 1/3, sirup - 2/3)

    - Lupini 2 limon

    - 200 g masla

    - 60 g  kisle smetane

    - Vanilin posip

    Priprava:
    1. V globoki skledi zmešajte jajca, sladkor, limonin sok in lupino.

    2. Dodajte maslo, dobro premešajte pri srednji ali nizki hitrosti mešalnika. Dodajte kislo smetano in premešajte.

    3. V drugi skledi premešajte moko, prašek za peko, sol in vaniljo. 

    4. Suhe sestavine postopno premešajte v tekočo zmes. Mešajte, dokler mešanica ne gladi. Ne pozabite, da se ustavite pravočasno, sicer  bo testo razpadlo.

    5. Pečico segrejte na 180 ° C. Pekač za torto namažite z maslom in enako storite tudi s pergamentnim papirjem, položenim v pekač.

    6. položite testo v posodo za torto in pecite 20 minut, nato pa zmanjšajte toploto na 165 ° C in pecite še 35 minut.

    7. Naredite sirup: v ponvi zmešajte limonin sok in sladkor na nizki temperaturi, dokler se sladkor ne raztopi. Počakajte nekaj minut in vlijte v skledo.

    8. Okrasite torto z sirupom.

  13. 13 Jajce v košari


    Sestavine:
    - 2 rezine kruha

     - 2 jajca

    - 100 g (3,5 oz) piščančjih prsi ali feferoni

    - 50 g (1,8 oz) čebule

    - 2 žlici majoneze

    - 1 žlica gorčice

    - 5 g kopra

    - Sol in poper po okusu

    Priprava:
    1. Pečico segrejte na 200 ° C. Znebite se mehkega dela rezin, postavite vsak kos na folijo in naredite luknjice višine 5-10 mm.

    2. Prenesite v pekač.  Na sredo vsake rezine postavite jajce.

    3. Na vrhu na drobno sesekljajte zeleno čebulo in piščančje prsi. Začinite s soljo in poprom.

    4. Kruhke namažite z oljčnim oljem. Pecite 15 minut.

    6. Majonezo in gorčico dobro zmešajte, ter mešanico nekoliko segrejte. Postrezite z omako in koperjem.

Kakšna je tvoja reakcija?

Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Cry Cry
0
Cry
Love Love
2
Love
Win Win
1
Win
WTF WTF
0
WTF

Komentarji 0

13 zabavnih in okusnih receptov za zajtrk

Izberite format objave
Novica
Novica obogatena z tekstom in sliko
Listna objava
Klasična listna objava
Meme
Prenesite svoje slike in ustvarite svoje meme-je (tekst)
Video
Youtube ali Vimeo Embedi
Avdio
Soundcloud ali Mixcloud Embedi
Slika
Slika ali GIF