14 Najbolj nevarnih cest na svetu, ki vam vzamejo sapo:

Majke3 vas vabi na potovanje skozi najbolj nepredstavljive ceste, ki zasenčijo še najbolj kul vožnje z vlakci smrti.


Vsakdo, ki se je kdaj vozil z vlakcem smrti vsaj enkrat, pozna občutek in izraz “imeti srce v hlačah”. Vendar pa je malo verjetno, da se ta zabava lahko primerja z avtocestami, zgrajenimi na nekaj tisoč kilometri nad brezni in kanjoni, cestami v vroči puščavi, nad vodo, ali celo pod njo.

 1. 1 Guoliang Tunel, Kitajska


  Guoliang Tunel je dolg 1,2 km in je bil zgrajen skozi gorovje, ki vodi do vasi z istim imenom.
  Leta 1970 so prebivalci te vasi, tunel in okna zgradili sami ter samo s pomočjo ročnega orodja. Širina predora je približno 4 m, zato morajo biti vozniki zelo previdni.

 2. 2 Maeklong Železniška Tržnica, Tajska


  Na prvi pogled Maeklong tržnica spominja na stotine drugih tajskih tržnic... Vendar samo dokler ne slišite piščalke vlaka, ki pelje skozi njo. Prodajalci pospravijo in zložijo svoje šotore in izdelke v nekaj sekundah, da sprostijo pot vlaku, ki vozi mimo s hitrostjo 15 km/h.

 3. 3 Yungas Cesta, Bolivija


  Yungas cesta povezuje Bolivijski mesti La Paz in Coroico. Cesta se spusti z 3,300 metrov na 360m nadmorske višine, zato tudi tvori veliko število zank ter ovinkov. Kljub temu, da je cesta zelo ozka, se na njej lahko srečata tudi dva tovornjaka. 

 4. 4 Eyre Avtocesta, Avstralija


  Ob pogledu na to avtocesto, si je mogoče res težko predstavljati, da je res nevarna. Vendar pa je število nesreč, na tej 1,600 km dolgi avtocesti, ki je zgrajena daleč iz mest in krajev, zelo visoko. Razlog je zelo preprost: pokrajine so tukaj tako monotone, da vozniki preprosto zaspijo za volanom.

 5. 5 Železniška Proga "Hudičev nos", Ekvador


  Železnica "Hudičev nos" je zgrajena na skali z istim imenom, na nadmorski višini 800 m. Do nedavnega so se turisti lahko vozili na strehah vagonov, ki so tu vozili, danes pa je to prepovedano.

 6. 6 Pamban Železniški Most, Indija


  Pamban most povezuje celinski del Indije, z otokom Pamban. Leta 1964 so most uničili močni vetrovi ožine Palk. Iz tega razloga, zdaj, ko hitrost vetra preseže 55 km/h, vlaki dobijo poseben opozorilni signal o morebitni nevarnosti.

 7. 7 Karakoram Avtocesta, Pakistan — Kitajska


  1,300 km dolga Karakoram avtocesta, se šteje med nadmorsko najvišje avtoceste na svetu. Eden od njenih odsekov prehaja na višini več ko 4,600 m nadmorske višine. Poletno monsunsko deževje jo pogosto izpira ter povzroča zemeljske plazove. Pozimi je avtocesta zaprta zaradi vremenskih razmer in možnih snežnih plazov.

 8. 8 Passage du Gois, Francija


  Ta na videz običajni prehod povezuje otok Noirmoutier s celinsko Francijo. Vendar pa je med plimovanjem prekrit s 4 m plasti vode in je voznikom na voljo  le dvakrat na dan.

 9. 9 Leh-Manali Avtocesta, Indija


  Leh-Manali avtocesta teče skozi več prelazov in se nahaja na od 4 do 5 km nadmorske višine. Cesta je zelo ozka, vendar to ne preprečuje lokalnim voznikom, da vas prehitijo ob zelo visokih hitrostih.

 10. 10 Gorska Cesta Tianmen , Kitajska


  Cesta, ki je dolga 11 km, vas s 99 zavoji pripelje na vrh Tianmen Gore, kjer se nahaja budistični tempelj. Na nekaterih odsekih je razdalja med dvema zavojema 200 m; zato morajo biti vozniki izredno previdni.

 11. 11 Cesta skozi Salar de Uyuni, Bolivija


  Avtocesta, ki teče skozi suho Salar de Uyuni, se nahaja na višini 3,650 m nadmorske višine. Lokalne pokrajine so tako nenavadne, da se je v njih zelo preprosto izgubiti; še telefoni so tukaj povsem neuporabni. Čeprav je tukaj ogledovanje varno z večjo organizirano skupino, vam samostojni ogled odsvetujemo, še posebej, ker ponoči temperatura pade na -30° C. 

 12. 12 Cesta skozi Skippers Canyon, Nova Zelandija


  Številne luknje in skale, strmi spusti, nenadni ovinki, viseči mostovi in zožitve cest, so daleč od vseh presenečenj, ki se skrivajo na prehodu skozi Skippers Canyon. Lokalni ponudniki najema avtomobila sploh ne zagotavljajo zavarovanja za tiste, ki se nameravajo na to pot podati.

 13. 13 Avtocesta James W. Dalton , Aljaska, ZDA


  Le 175 km te 666km dolge avtoceste je pokrito z asfaltom ostal del poti se morate voziti po makadamu. Ob celotni avtocesti se nahajajo le 3 naselja, 3 bencinske postaje in samo en medicinski center.

 14. 14 "Vlak k Oblakom", Argentina


  Med svojim potovanjem, vlak 217-k vozi skozi 21 predorov, 42 mostov in viaduktov, 2 spirale ter 2 zigzaga. Njegovo romantično ime je dobil zaradi visokih nadmorskih višin na katerih se nahajajo segmenti proge: Nekateri so tako visoko, da včasih vlak vozi skozi oblake.

Kakšna je tvoja reakcija?

Cute Cute
2
Cute
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Cry Cry
0
Cry
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Komentarji 0

14 Najbolj nevarnih cest na svetu, ki vam vzamejo sapo:

Izberite format objave
Novica
Novica obogatena z tekstom in sliko
Listna objava
Klasična listna objava
Meme
Prenesite svoje slike in ustvarite svoje meme-je (tekst)
Video
Youtube ali Vimeo Embedi
Avdio
Soundcloud ali Mixcloud Embedi
Slika
Slika ali GIF