14 Presenetljivih McDonald’s jedi iz vseh koncev sveta:

Na Majke3 smo vam pripravili majhno McDonald's turnejo okoli sveta. Uživajte!


Vsi popotniki vedo, da se restavracije McDonald’s lahko primerjajo z mirnim otokom sredi morja nenavadnih jedi, saj v vseh McDonald’s restavracijah od Japonske do ZDA, strežejo enake jedi.
Vendar se je izkazalo, da v skoraj vsaki državi na svetu McDonald’s ponuja nekaj posebnega; jed, ki je podprta z lokalnim šarmom.

 1. 1 Francija - Croque McDo


  V francoskem McDonald'su je najbolj priljubljen sendvič v obliki dveh majhnih žemljic z sirom in šunko v sredini. To ni nič drugega kot variacija tradicionalnega francoskega Croque- monsieur (topli sendvič s šunko in sirom).
  Ta sendvič od časa do časa ponujajo tudi pri nas v Sloveniji.

 2. 2 Nemčija - Nürnburger


  Nemčija je ena izmed redkih držav, kjer lahko v McDonald'su naročite McBeer. V nemškem McDonald'su boste našli tudi McRib - pikanten sendvič z rebri svinjine.
  Pred nekaj leti je imela Nemčija priljubljen Nürnburger - nenavaden hamburger polnjen s klobasami namesto pleskavice.

 3. 3 ZDA, Kanada - McLobster


  V Novi Angliji in Kanadi lahko od časa do časa poizkusite sendvič z mesom atlantskega jastoga. Vendar pa visoka cena zavira uvedbo tega sendviča na stalni meni. 

 4. 4 Mehika - McMollet


  Jasno je, da imajo v Mehiki, kjer se razvija njihova posebna kultura hitre hrane, veliko jedi navdihnjenih po tradicionalni nacionalni kuhinji. Na primer McMollet - variacija tradicionalnega mehiškega zajtrka. To je testo z ocvrtim fižolom, sirom ter salso na žemljicah.

 5. 5 Rusija - Beef à la Rus


  Ruski McDonald's ima svoj hamburger - Govedina à la Rus - za katerega uporabljajo tradicionalen črni kruh namesto žemljic. Ta burger ni na rednem meniju, vendar ga od časa do časa uvedejo v prodajo.

 6. 6 Filipini - McSpaghetti


  Kdo bi si mislil, da bo jed kot McSpaghetti postala priljubljena, ne v Italiji (čeprav je bila tudi tam nekaj časa na meniju), vendar na Filipinih? Iz neznanega razloga se je ta jed v filipinskih McDonald'sih obdržala.
  Na Filipinih si lahko dodate tudi riž k vsaki jedi. Veliko riža. 7. 7 Države na Bližnjem vzhodu- McArabia


  V arabskih državah, lahko skupaj z običajnimi burgerji, najdete tudi pito McArabia - to je pita z zelenjavo, omako iz kisle smetane, začimbami ter piščančjim testom.
  V Izraelu strežejo podobno jed - McShawarma. Mimogrede, ker je McDonald's v Izraelu košer, se meso in sir nikoli ne strežeta v istem burgerju.

 8. 8 Indija - MсSpicy Paneer


  Čeprav v Indiji ne velja popolna prepoved govedine, je McDonald's to popolnoma opustil in v celoti prešel na piščanca. Toda zaradi velike in raznolike ponudbe vegetarijanskih jedi je Indija pred vsemi na planetu. Na primer tukaj lahko najdete burgerje z zelenjavnim testom, ali zvitek z Paneerjem - indijski ocvrti domači sir.
  Mimogrede, tukaj se je pojavila prva popolnoma vegetarijanska McDonald's restavracija na svetu!

 9. 9 Malezija - Bubur Ayam


  Bubur Ayam je tradicionalna pikantna kaša s koščki piščanca, začinjena z zeleno čebulo ter čilijem.
  Tudi v Indoneziji McDonald's ponuja to jed, vendar je recept nekoliko drugačen: tam je dodatna sestavina kuhano jajce.

 10. 10 Kitajska - Nenavadne pite


  Pite so lahko v različnih državah zelo različne, vendar je Kitajska, morda postala prvak čudnih pit. Ena od njih je narejena iz črnega testa ter je polnjena z črnimi malinami. Druga ima vijolično polnilo narejeno iz korenin kitajske poljščine imenovane "taro".

 11. 11 Singapur, Južna Koreja - Rižev burger


  Od časa do časa je McDonald's v eni ali drugi azijski državi ponujal burgerje narejene iz riža. In riž tu služi kot žemlja. Kako so ga takole "zlepili" skupaj je uganka, vendar bi bilo zanimivo enega poskusiti.

 12. 12 Japonska - Ocvrt krompirček s čokolado


  Ali se vam kombinacija slanega pomfrita ter sladke čokolade zdi čudna? Najvrjetneje jih še nikoli niste poskusili skupaj! Japonci so to storili in bilo jim je všeč. Ne vemo, kako se je japonski McDonald's tega domislil, vendar pa res ponujajo čokoladno omako zraven krompirčka.

 13. 13 Avstralija - Bizarni sladoled


  V avstraliji so zmrznjeni mlečni napitki s čudnimi okusi, kot na primer okus Coca-cole, nekaj vsakdanjega. Tukaj lahko vidite modrega, obstajajo pa še tudi sladoledi z okusom žvečilnega gumija ter M&M's sladoled.


 14. 14 Španija- Gazpacho juha


  Španski McDonald's je stregel tradicionalno Gazpacho juho v plastičnih posodicah in celo v majhnih stekleničkah. Na sosednjem Portugalskem ponujajo vsaj pet različnih juh v plastičnih posodicah.
  Prebivalci Iberskega polotoka so najbolj navdušeni ljubitelji juh.


  Kot lahko vidite je obisk McDonaldsa v tuji državi dobra naložba za tiste, ki želite poskusiti lokalni okus.

Kakšna je tvoja reakcija?

Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Cry Cry
0
Cry
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Komentarji 0

14 Presenetljivih McDonald’s jedi iz vseh koncev sveta:

Izberite format objave
Novica
Novica obogatena z tekstom in sliko
Listna objava
Klasična listna objava
Meme
Prenesite svoje slike in ustvarite svoje meme-je (tekst)
Video
Youtube ali Vimeo Embedi
Avdio
Soundcloud ali Mixcloud Embedi
Slika
Slika ali GIF