15 ikonskih oblek na rdeči preprogi, ki so se zapisale v zgodovino na podelitvi Oskarjev

Oskarji niso samo glavna nagrada kinematografije na svetu, pač pa tudi šov dih jemajoče mode.


Večerne obleke ki jih igralke nosijo na podelitvi, kjer sprejmejo oz. podelijo Oskarja, določajo smernice mode za prihajajoče se leto. Nekaj od teh so postale legendarne ter del modne zgodovine.

Medtem ko igralke že razmišljajo o naslednji večerni obleki ter kako jo ustvariti, smo pri Majke3.si izbrali legendarne gala obleke v celotni zgodovini Oskarjev.

 1. 1 15. Jennifer Lawrence, 2013

  Avtor

  Obleko iz Diorjeve hiše je Jennifer nosila ob prejetju Oskarja za vlogo v filmu Silver Linings Playbook, in je prava umetnina.

  Obleka se je zapisala v zgodovino kot najdražja obleka Akademskih nagrad, saj je stala kar 4 milijone dolarjev.

 2. 2 14. Nicole Kidman, 1997

  Avtor

  Zahvaljujoč tej dobro izbrani obleki, je Nicole Kidman postala glavna zvezda Oskarjev leta 1997, čeprav ni bila niti nominirana za nagrado. Zelena obleka je vključena v vse kategorije pri ocenjevanju najboljših oblek na Oskarjih.

 3. 3 13. Marion Cotillard, 2008

  Avtor

  Ta obleka "morske deklice" kreatorja Jean-Paul Gaultierja, je Marion prinesla srečo. Prejela je Oskarja za vlogo Édith Piaf v filmu La Vie en Rose.

 4. 4 12. Halle Berry, 2002

  Avtor

  Leta 2002 je Halle Berry prejela njen cenjeni kipec za vlogo v Monster's Ball filmu.  Prejela ga je v obleki, ki je bila proglašena za eno najbolj 'sexy' oblek v zgodovini Oskarjev.

 5. 5 11. Cher, 1986 in 1988

  Avtor

  Cherine obleke so vedno tako ekstravagantne kot pevka sama. Obe obleki sta postali legendarni, obleka iz leta 1988 pa se je izkazala za njeno 'lucky' obleko, saj je prejela Oskarja za najboljšo igralko v Moonstruck-u.

 6. 6 10. Gwyneth Paltrow, 2012

  Avtor

  Obleka Gwyneth paltrow je bila dodana na seznam najlepših oblek v zgodovini Oskarjev. Snežno bela obleka je kreacija modne hiše Tom Ford, katero komplementirajo lakonične dekoracije, ki dajo piko na i eleganci ter kraljev izgled igralki.

 7. 7 9. Madonna, 1991

  Avtor

  Na tej ceremoniji Akademskih nagrad, je Madonna nastopila v stilu Marilyn Monroe. Pevka je nosila ozko obleko, celoten izgled pa je bil dodelan s krznenim šalom ter diamantim nakitom. Ta večer je Madonna na odru zapela pesem "Sooner or Later (I Always get My Man)" iz filma Dick Tracy. Pesem je prejela nagrado za najboljšo originalno pesem.

 8. 8 8. Barbra Streisand, 1969

  Avtor

  Pajac ki ga je nosila Barbara ob prejetju zlatega kipca za njeno vlogo v filmu Funny Girl, je bil vključen v vse mogoče kategorije - za najboljše in najslabše obleke v zgodovini Oskarjev. Zakaj?

  Prvič: Bila je prva, ki je nosila pajac namesto tradicionalne obleke

  Drugič: Obleka je bila čisto prozorna

  Igralka je kasneje priznala, da ni vedela da bodo luči razkrile toliko golote in sijale skozi obleko.

 9. 9 7. Hilary Swank, 2005

  Avtor

  Hillary Swank je prejela Oskarja za njeno vlogo v filmu Punčka za milijon dolarjev, katerega je režiral Clint Eastwood. Poleg dobro odigrane vloge, je oboževalce navdušila tudi s svojo podobo na Oskarjih.

  Luksuzna temno modra obleka od Guy Laroche je imela zaprt dekolte in zelo odprt hrbet, ki je postavila standarde elegantne seksualnosti.

 10. 10 6. Marilyn Monroe, 1951

  Avtor

  Marilyn ni nikoli prejela akademske nagrade niti ni bila nominirana. Kljub temu so bile vse oči na njej na podelitvi leta 1951. Igralka je podelila nagrado v črni lush obleki z globokim izrezom v predelu dekolteja.

 11. 11 5. Kate Blanchett, 2014

  Avtor

  Leta 2014 je Kate prevzela njen zlati kipec za najboljšo igralko za vlogo v filmu Blue Jasmine. Nosila je pol prozorno Armani obleko. Obleka je bila dekorirana s stotimi rožami, narejenih iz bleščic, ki so odražale zelo mehek a hkrati trpek izgled.

 12. 12 4. Elizabeth Taylor, 1961

  Avtor

  Leta 1961 je Elizabeth prejela nagrado za najboljšo igralko za vlogo v filmu Butterfield 8. V ta namen je izbrala čudovito obleko, ki je poudarjala njen ozek trebušček.

 13. 13 3. Julia Roberts, 2001

  Avtor

  Njena staromodna Valentino obleka z luksuznim izrezom, je bila izredno cenjena s strani modnih kritikov in gledalcev.

 14. 14 2. Grace Kelly, 1955

  Avtor

  Slika Grace Kelly v bledo zeleni obleki z naborki, modne hiše Edith Head, ki je dizajnerka za Paramount Studije, je postala simbol in klasika Hollywoodskega glamurja. Grace je prejela nagrado za vlogo v filmu The Country Girl.

 15. 15 1. Audrey Hepburn, 1954

  Avtor

  To je izbrana obleka, katero je Audrey nosila ob prejetju zlatega kipca za vlogo v filmu Roman Holiday. Obleka je na vrhu seznama za najboljše obleke Akademskih nagrad. Kreirala jo je modna hiša Givenchy posebej samo za Audrey in je simbol njenega slavnega stila: elegantno in prefinjeno. Obleka ima celo svojo stran na Wikipediji.

  Katera obleka je bila vam najbolj všeč? Svoje mnenje lahko delite z nami v komentarjih.

Kakšna je tvoja reakcija?

Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Cry Cry
0
Cry
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Komentarji 0

15 ikonskih oblek na rdeči preprogi, ki so se zapisale v zgodovino na podelitvi Oskarjev

Izberite format objave
Novica
Novica obogatena z tekstom in sliko
Listna objava
Klasična listna objava
Meme
Prenesite svoje slike in ustvarite svoje meme-je (tekst)
Video
Youtube ali Vimeo Embedi
Avdio
Soundcloud ali Mixcloud Embedi
Slika
Slika ali GIF