3 dni pred smrtjo zaznamo, da odhajamo

Kanadska pisateljica je že pred časom izdala knjigo, v kateri opisuje rezultate svojih raziskav na temo umiranja oziroma prehoda na drugo stran.


Patricia se je pogovarjala z ljudmi, ki so skrbeli za paciente, katerim ni bilo več pomoči, komunicirala pa je tudi s tistimi, ki so doživeli posebne izkušnje. Med njimi je bilo veliko takih, ki so vstali od mrtvih oziroma so doživeli klinično smrt.

Screen-Shot-2018-11-01-at-20.36.08.png

V človeški naravi je vsajen strah pred smrtjo. O njej težko govorimo, še težje pa spremljamo nekoga, ki se poslavlja od tega sveta.

Morda lahko o smrti še najbolj odprto govorijo tisti, ki so se z njo znašli iz oči v oči. Patricia Pearson, ki je v devetih tednih izgubila očeta in sestro, se je posvetila raziskovanju tega, kaj se dogaja po smrti. Pogovarjala se je s številnimi umirajočimi, svoja dognanja o prehodu na drugo stran pa je opisala v knjigi, ki je izšla lani.

Vse se začne 72 ur pred smrtjo

Pisateljica ugotavlja, da ljudje prepoznajo trenutek, ko smrt začne trkati na njihova vrata. Tako začnejo 72 ur pred smrtjo govoriti v metaforah ter omenjati potovanja, ki jih najavljajo na različne načine. Nekateri iščejo svoje čevlje, drugi letalske karte, tretji pa govorijo, da želijo oditi domov, čeprav so v resnici že doma (v svoji hiši ali stanovanju).

Patricijina sestra, ki je umirala za rakom dojke, je vztrajno ponavljala, da ne ve, kako naj odide, ob tem pa je omenjala neke nesrečne stevardese.

Screen-Shot-2018-11-01-at-20.39.19.png

Bolničarka Magie Kalanan se spominja, da jo je umirajoči pacient tik pred smrtjo vprašal, ali njegova žena ve vse v zvezi s potnim listom in vozovnicami. Tudi Magie je na to temo napisala knjigo, saj je skrbela za številne umirajoče paciente, ki so pred smrtjo večkrat omenjali potovanja.

Ko je avtorica knjige Patricia govorila s 84-letno pacientko, ki je umirala za rakom, ji je ta govorila, da k njej prihaja njen pokojni posvojeni sin in da vedno sedi v fotelju poleg nje.

Vir: Petisvet.si

Patricia Pearson: Odpiranje nebeških vrat

Kakšna je tvoja reakcija?

Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
1
Lol
Cry Cry
1
Cry
Love Love
0
Love
Win Win
1
Win
WTF WTF
2
WTF

Komentarji 0

3 dni pred smrtjo zaznamo, da odhajamo

Izberite format objave
Novica
Novica obogatena z tekstom in sliko
Listna objava
Klasična listna objava
Meme
Prenesite svoje slike in ustvarite svoje meme-je (tekst)
Video
Youtube ali Vimeo Embedi
Avdio
Soundcloud ali Mixcloud Embedi
Slika
Slika ali GIF