30 najboljših fotografij iz National Geographic Traveler natečaja (2017)

Na Majke3.si vam predstavljamo 30 najboljših fotografij z natečaja National Geographic Traveler, na temo narave. Osupljivo!


Naš planet in naravo na sploh, ‘radi’ v našem natrpanem vsakdanjiku spregledamo in ne ujamemo z lastnimi očmi momentov, ki so dih jemajoči in resnično osupljivi. Naša narava nas preseneča znova in znova in to dokazujejo tudi fotografije, ki smo jih zbrali z natečaja National Geographic Traveler. Letošnji natečaj je potekal na temo ‘Narava’ in oddanih je bilo ogromno osupljivih fotografij, ki ujamejo esenco narave in njene spektakularnosti.

 1. 1 # 1 Green Gours Reflection - (Odsev Zelenih Gur)


  Odsev Zelenih Gur v Pazi na Dinozavre, prvi dolini v Hang Sơn Đoòng, ki je med drugim tudi največji znani prehodu jam na svetu. Da pridete na to čudovito mesto, morate prej 2 dni trekkati do tja. Hang Sơn Đoòng jama se nahaja v narodnem parku Phong Nha Ke Bang, provinca Quang Binh, Vietnam.
  (Fotografija in napisi: Ronald Fritz / National Geographic Travel Photographer of the Year Contest)

 2. 2 #2 Underwater View Of The Winter Lofoten - (podvodni pogled na zimo v Lofotnu)


  Zanimiv pogled na čudovito norveško vasico . Panorama iz dveh posnetkov. Lofoten, Norveška.
  (Fotografija in napisi: Sergeja Lukankina / National Geographic Travel Photographer of the Year Contest)

 3. 3 #3 Forest Of The Fairy - (Vilinski gozd)


  Fotografiranje v gozdu.
  (Fotografija in napisi: Y. TAKAFUJI / National Geographic Travel)

 4. 4 #4 The March - (Marširanje)


  V safariju v Zambiji je bila trava tako visoka, da se je zdelo, da ne bo videti ničesar zanimivega. Nato je prišlo krdelo levov, ki so hodili proti nam in so izkoristili 'lažjo' pot za potovanje. Delovalo je, kot, da so se utrujeni od visoke trave, ki jih reže v obraz med potovanjem!
   (Fotografija in napisi: Natie Hilley / National Geographic Travel Photographer of the Year Contest)

 5. 5 #5 Buff Tailed Coronet


  Bil sem v Ekvadorju, ki je raj za kolibrije v mesecu januarju. Njihova krila zamahnejo nekje 50-krat na sekundo. Hranijo se z nektarjem cvetov. Ekvador je napolnjen z deževnimi gozdovi in oblakskimi gozdovi, zaradi česar je zelo lahko, da si kolibriji postanejo habitat. Ko smo prispeli na dom v Guangu, ki se nahaja na najvišji točki mesta Papallacta. Takoj, ko sem stopil iz vozila, me je v trenutku obkolilo ogromno ptičev. Bil sem prevzet nad njihovo številčnostjo.(Fotografija in napisi: Hymakar Valluri / National Geographic Travel Photographer of the Year Contest)

 6. 6 #6 Provence, The Summer Haircut - (Provence - Poletna Frizura)


  Odšel sem v Valensole v upanju, da bom dobil bolj nov kot klasičen pogled. Vedel sem, da je to sezona žetve, zato sem iskal traktorje in potrpežljivo čakal, dokler nekateri niso začeli risati  vzorce, ki so ustvarili lepo kompozicijo. Moral sem samo prižgati svoj dron in posneti fotografijo, navkljub močnim vetrom.
  (Fotografija in napisi: Jerome Courtial / National Geographic Travel Photographer of the Year Contest)


 7. 7 #7 Wings Toward The Sun - (Krila Proti Soncu)


  Edini zvok, ki ga je bilo skozi močvirje moč slišati v tem zgodnjem jutranjem času, so bile tri gosi, ki so se med sabo pogovarjale. Zbrale so se na čelu jezera, kjer sta se meglica in sonce srečala, ravno, ko je sonce doseglo vrh nad drevesi, da sta obdržala območje v eteričnem sijaju. Medtem, ko sem jih takole gledal, se je goska sredi tria pomaknila proti soncu in, kot, da  bi se pozdravila, iztegnila svoja krila iz vode in jih zaprhutala proti soncu.
  Shot Info: Canon EOS 5DS // EF 24-105mm f / 4L @ 105mm // 1/125; F / 16; ISO 200
  Taken: 23. april, 2017.
  (Fotografija in naslov: Scott Summers / National Geographic Travel Photographer of the Year Contest)

 8. 8 #8 First Dive - (Prvi potop)


  Mlada želvica je pod svojim prvim valom nekaj minut po tem, ko se je izvalila. Njen boj bo dolg in utrujajoč in možnosti za preživetje so na žalost precej majhne. Počasna hitrost zaklopa, ki sem jo uporabila z bliskavico, je omogočila, da ujamem čudovito zunanjo svetlobo.
  (Fotografija in podnaslov: Matthew Smith / National Geographic Travel Photographer of the Year Contest)

 9. 9 #9 Solidified Lava Vs Forest - (Strjena lava Vs Gozd)


  To sliko sem posnel na Siciliji, z mojim dronom. Ti valovi lave so posledica velikega izbruha Etne iz leta 2002, ta izbruh je bil tako spektakularen, da ga je Lucasfilm posnel in integriral v pokrajino planeta Mustafar v filmu Star Wars: Episode III
  (Fotografija in podnaslov: Placido Faranda / National Geographic Travel Photographer of the Year Contest)

 10. 10 #10 Infinite Road To Transylvania - (Neskončna cesta v Transilvanijo)


  To je Cheia (DN1A) cesta, ki vas popelje v Transilvanijo. Da, Transilvanija je rojstni kraj legendarnega grofa Drakula (Vlada Tepesa). Legenda pravi, da ta posnetek predstavlja, kaj je morda videl na njegovih nočnih letih! Kljub temu je na fotografiji ujet čudovit razgled na čudovito cesto.
   (Fotografija in podnaslov: Calin Stan / National Geographic Travel Photographer of the Year Contest)

 11. 11 #11 The Power Of Nature - (Moč Narave)


  Močan izbruh vulkana Colima v Mehiki 13. decembra 2015.
  Tisto noč,  je bilo vreme suho in hladno, trenje prašnih delcev je ustvarilo veliko strelo okoli 600 metrov, ki je povezovalo pepel in vulkan, ter osvetlil večino temne scene. V zadnjem delu leta 2015 je ta vulkan pokazal veliko eruptivno dejavnost z eksplozijami pepela, ki so se dvignili 2-3 km nad kraterjem. Večina nočnih eksplozij je v povprečju proizvedla žareče razsvetljave in strele, ki niso bile večje od 100 metrov.
  (Fotografija in podnaslov: Sergio Tapiro Velasco / National Geographic Travel Photographer of the Year Contest)

 12. 12 #12 Marble Caves - (Marmorne Jame)


  Marmorne jame iz Patagonije.
  (Photo And Caption By Clane Gessel / National Geographic Travel Photographer Of The Year Contest)


 13. 13 #13 Major Lightning Storm Canada - (Ogromna nevihta s strelami, Kanada)


  Ogromen Shelf Oblak Saskatchewan.
  (Fotografija in naslov: Mark Duffy / National Geographic Travel Photographer of the Year Contest)

 14. 14 #14 Mother And Cub - (Mati in mladiček)


  Videl sem mamo polarnega medveda in njene novorojenčke v narodnem parku Wapusk v Kanadi marca 2016. Vetrovno vreme -35F je postalo še bolj zahtevno po tem, ko je mojo kamero, lečo in drugo orodje prekril trdni sloj ledu. Na srečo, po nekaj dneh čakanja, mati končno prišla iz svojega brloga z dvema tromesečnima mladičema. To sliko sem naredil, medtem ko je mati potrpežljivo čakala, ko se je en mladiček skrbno pomikal proti njej na ledeni površini, pokriti s plastjo sveže zapadelega snega.
  (Fotografija in podnaslov: Baoting (Bob) Chen / National Geographic Travel Photographer of the Year Contest)

 15. 15 #15 Wandering Curiosities - (Tavajoče zanimanje)


  Teh osem jelenov je tavalo na velikem snežnem polju v Hokkaidu na Japonskem. Ko se je moj dron približal, so prenehali tavati in si z radovednostjo ogledali ta neznani leteči predmet. Všeč so mi njihove postavitve, silhuete in sence.
   (Fotografija in podnaslov: Hidetoshi Kikuchi / National Geographic Travel Photographer of the Year Contest)

 16. 16 # 16 Eye Spy - (Vohun z Očmi)


  Ta fotografija zaznamuje vedenje kitov, ki se imenuje "vohunjenje s skakanjem", kjer kiti dvignejo glavo nad vodo in si ogledajo, kaj se dogaja nad površjem. Kot da ti veličastni morski sesalci razumejo, da jih gledamo in se na nek način poskušajo povezati z nami. V tem posnetku sem si to želel ujeti, tako da sem prikazal kita med dvemi svetovi, našim nad površino in njihovim tam spodaj, v točno tistem trenutku, ko je vzpostavil to povezavo.
  (Fotografija in podnaslov: Mark Seabur / National Geographic Travel Photographer of the Year Contest)

 17. 17 #17 Surveying From A Mountain Stage - (Nadzor z gorskega odra)


  Zamrznili smo se, ko smo prišli do tega grebena. Potegnila sem nase več plasti, ko so se planinske koze spustile proti nam. O teh kozah smo bili opozorjeni. Na tej poti je bil 5 let nazaj ubit pohodnik. Začeli smo se spet pomikati tako hitro, kot smo lahko, in zoped so se približale, presenetljivo hitro in njihova očesa nas niso nikoli zapustila. Ko sem skobacala po drugi strani navzdol, sem se obrnila nazaj, da ujamem še en zadnji pogled in videla, da nas velika odrasla koza gleda iz skale in preučuje olimpijsko divjino.
  (Fotografija in podnaslov: Jenny Oliver / National Geographic Travel Photographer of the Year Contest)

 18. 18 # 18 Unleashed Fury - (Izražanje jeze)


  Amboseli je vrhunska pokrajina, v kateri lahko srečamo slone v njihovem naravnem okolju. Ta Bull Elephant polni naše vozilo - prihaja nam blizu na razdalji le nekaj metrov. Čeprav se sloni takšni agresiji posmehujejo - nikoli ne moretš biti popolnoma imun na energijo, ki jo izžarevajo. Bilo je prepričljivo prikazovanje ogorčenja velikanove velikosti 12.000 funtov - in zame - doživeti, to, da si na sprejemnem koncu te moči, je bilo ponižno. Pospešen srčni utrip in visoka raven adrenalina -  uspela ujeti čudovit posnetek.
   (Fotografija in podnaslov: Dana Kennedy / National Geographic Travel Photographer of the Year Contest)

 19. 19 #19 A Drive To Remember - (Vožnja, ki se ne pozabi)


  Zračni pogled na Scenic cesto in čudovite barve v New Hampshiru. Uporabil sem dron, da zajamem jesenske barve, ki jih s ceste ni mogoče videti.
  (Fotografija in podnaslov: Manish Mamtani / National Geographic Travel Photographer of the Year Contest)

 20. 20 #20 Powerful Cloud - (Močan oblak)


  Gora Fuji je zaklad skrivnostnih oblakov. Različne oblike oblakov se pojavijo, ko hiter zračni tok piha nad Mt Fuji. To noč sem prenočil v avtu na gozdni cesti Inokashira, ki je bila približno na 1,2 kilometra nadmorske višine in približno 40 kilometrov zahodno od planine Fuji. Majhni oblaki, ki so se pojavili pred zoro, so postajali večji in večji. Tik pred sončnim vzhodom so vsi skupaj postali ogromen oblak, ki pokriva goro Fuji. Sence od njih v ozadju so postale največje mojstrovine.
  (Fotografija in podnaslov: Natasha / National Geographic Travel Photographer of the Year Contest)

 21. 21 #21 Fire In The White Forest - (Ogenj v Belemu Gozdu)


  V Premantura Parku (Hrvaška) je kombinacija belega prahu iz tal ter tistega, ki se je naselil na drevesih in sončni zahod, viden med njima, pripeljali do edinstvenega razgleda.
  (Fotografija in podnaslov: Aurela Manea / National Geographic Travel Photographer of the Year Contest)

 22. 22 #22 Symmetryrtemmys - (Simetrija)


  Cvetovi češnje, odsevajo na vodni gladini.
  (Fotografija in podnaslov: Hiroshi Tanita / National Geographic Travel Photographer of the Year Contest)

 23. 23 #23 Blue Pond - (Modri ribnik)


  V  jutranjem modrem ribniku sem videl čudovite odseve.
  (Fotografija in podnaslov: Masahiro Hiroike / National Geographic Travel Photographer of the Year Contest)

 24. 24 #24 Southern Calamari Squid Sunset - (Južni kalamari sončni zahod)


  Med potapljanjem ob sončnem zahodu v zalivu Jervis sem s kamero opazil, da se nekaj giblje v daljavi. Malce sem počakal, da so se moje oči prilagodile temi v vodi. Takoj sem opazil, da je pred mano Južni Calamari ligenji. Na prednjem delu mojega aparata sem imel velik kupolasti port, ki izgleda kot ogledalo. Ligenj se je počasi pojavil na sprednji strani moje kamere, ker je mislil, da je njegov odsev še en ligenj. Ujel sem Fotografijo pod in nad gladino.
  (Fotografija in podnaslov: Jordan Jordan Robins / National Geographic Travel Photographer of the Year Contest)

 25. 25 #25 The Look Of Innocence! - (Pogled nedolžnosti)


  Toleriranje grobega okolja mi je prineslo priložnost, da sem priča enega od mnogih čudes narave v Wapusk NP.
  (Fotografija in podnaslov: Nadeema Sufija / National Geographic Travel Photographer of the Year Contest)

 26. 26 #26 Lunch Time - (Čas za kosilo)


  Korale so resnična poslastica za želve. Med obrokom prenehajo opazovati, kaj se dogaja okoli njih. Plavutke aktivno delajo in računajo za trganje kosov koral.
  (Fotografija in podnaslov: Andreja Narchuka / National Geographic Travel Photographer of the Year Contest)

 27. 27 #27 Emperors In The Storm - ( Cesarji v nevihti)


  Kolonija pogumnih cesarskih pingvinov, kljubuje 25 vozlov vetra in snega v zalivu Gould, Weddell Sea, Antarktika.
  (Fotografija in podnaslov: Jose Rosas / National Geographic Travel Photographer of the Year Contest)

 28. 28 #28 Blue Pond The Stellar Sky - (Modro jezero Zvezdnato nebo)


  Glasovi zvezd.
  (Fotografija in podnaslov: Nao Akimoto / National Geographic Travel Photographer of the Year Contest)

 29. 29 #29 Salt Addiction - (Odvisnost od soli)


  Vožnjo po cesti čez Nacionalni park Gaspésie pozimi 2016/17 sem naletel na nekaj losov.
  Tale in njegova mati sta lizala sol s ceste, ki je sveže padla iz solnega vozila, da bi prepreči ledenje na cesti. Ko sem se približal, se je mladiček prestrašil in izginil v gozdu, vendar je mama imela boljše stvari, kot da bi pazila na svoje potomce: še vedno je lizala to slastno sol! Zato to sliko imenujem "odvisnost od soli".
  (Fotografija in podnaslov: Juan-Miguel Hernandez / National Geographic Travel Photographer of the Year Contest)

 30. 30 #30 Thousand Seabirds - (Tisoče Morskih Ptic)


  Avstralski gannet je velika morska ptica družine Gannet Sulidae. Njihov vzrejni habitat je na otokih in obali Nove Zelandije, Viktorije in Tasmanije. Te ptice so potapljači in spektakularni ribiči, ki se z velikim številom vrtijo in mečejo v ocean. Večinoma jedo lignje in krmne ribe, ki so bolj blizu gladine. Muriwai je ena od celinskih kolonij za avstralaske ganete. Na plaži Muriwai, Nova Zelandija, je pogosto več kot tisoč gannetov.
  (Fotografija in podnaslov: Emilio Pang / National Geographic Travel Photographer of the Year Contest)

Kakšna je tvoja reakcija?

Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Cry Cry
0
Cry
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Komentarji 0

30 najboljših fotografij iz National Geographic Traveler natečaja (2017)

Izberite format objave
Novica
Novica obogatena z tekstom in sliko
Listna objava
Klasična listna objava
Meme
Prenesite svoje slike in ustvarite svoje meme-je (tekst)
Video
Youtube ali Vimeo Embedi
Avdio
Soundcloud ali Mixcloud Embedi
Slika
Slika ali GIF