FOTO: Drama na Ižanki! Pogumni voznik tovornjaka ustavil 34-letnika, ki bi lahko z ukradenim avtodomom povzročil tragedijo

V soboto zvečer je bilo precej napeto na Ižanski cesti na Igu in v Ljubljani.


435871e73c29d5b79884b6dbe99168ca-1.jpeg

Nek malopridnež, kasneje se je izkazalo, da gre za 34-letnega državljana Francije, je na Igu presentil in napadel lastnika avtodoma. Pretepel ga je in pregnal iz avtodoma ter mu ukradel še mobilni telefon. Ko je bil za volanom, je pognal avtodom in zapeljal kar po pločniku, kjer so bili otroci in mamice z vozički.

Kradljivec ogrožal druge voznike in pešce

“Kaj se dogaja, a je pijan, lahko še koga povozi,” si je mislil voznik tovornjaka, ki je bil v bližini in ki nam je zaupal podrobnosti zgodbe. Do njega je pritekel poškodovani lastnik avtodoma in prosil za pomoč. Poklicni šofer ni okleval. Skočil je v svoj kamion in zapeljal za kradljivcem, istočasno pa je poklical še kolega in mu sporočil, naj sledi avtodomu. Poškodovani je medtem poklical policijo in jim razložil, kaj se je zgodilo.

Voznik tovornjaka nam je v telefonskem pogovoru povedal, da je kradljivec vozil zelo nezanesljivo, policja je to vožnjo kasneje opisala kot “brezobzirno in nevarno”. Ogrožal je druge voznike in tudi pešce, saj je nekajkrat zapeljal kar s ceste. “Lov” se je nadaljeval po Ižanki. Tovornjakarjev kolega je poskušal z osebnim avtomobilom ovirati ubežnika, ki se je vanj rahlo zaletel.

eaadb9e913664955eaf0d69e36535bc8.jpeg

Manever izkušenega voznika

Finale je sledilo na semaforiziranem križišču v bližini kitajske restavracije na Ižanski cesti. Pogumni voznik tovornjaka, ki se ne želi izpostavljati z imenom, je izkoristil rdečo luč na semaforju in zapeljal v levo, prehitel avtodom in ga z vsem svojim šoferskim znanjem s prefinjenim manevrom zrinil na rob ceste. Kradljivec je bil ukleščen. Na voznikovi strani ni mogel izstopiti, ker je vrata zablokiral tovornjak, na sopotnikovi strani pa je že čakal pogumni šofer in mu preprečeval izhod.

Na kraju se je hitro zbrala množica, čez slabih pet minut pa so prišli tudi policisti. Ti so osumljenca prijeli in mu odvzeli prostost. V dogodku je bil zaradi fizičnega napada lažje poškodovan oškodovanec, v prometnih nesrečah pa ni bil poškodovan nihče, so sporočili s PU Ljubljana. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba in ustrezen prekrškovni postopek.

5aaadb9615338c983b3c36705286157f.jpeg

Vir: Svet24.si

Kakšna je tvoja reakcija?

Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Cry Cry
0
Cry
Love Love
0
Love
Win Win
4
Win
WTF WTF
1
WTF

Komentarji 0

FOTO: Drama na Ižanki! Pogumni voznik tovornjaka ustavil 34-letnika, ki bi lahko z ukradenim avtodomom povzročil tragedijo

Izberite format objave
Novica
Novica obogatena z tekstom in sliko
Listna objava
Klasična listna objava
Meme
Prenesite svoje slike in ustvarite svoje meme-je (tekst)
Video
Youtube ali Vimeo Embedi
Avdio
Soundcloud ali Mixcloud Embedi
Slika
Slika ali GIF