Fotografije zapuščenega zimskega letovišča nekdanjih zimskih olimpijskih iger v Južni Koreji

Medtem ko se država pripravlja na zimske olimpijske igre za leto 2018, na več novih športnih prizoriščih, je zapuščeno Alpsko smučišče v temačnem nasprotju.


Medtem ko prihodnost novih prostorov Južne Koreje ostaja negotova, je fotograf Reutersa Kim Hong-Ji imel dostop do zapuščenega zimskega letovišča ki je cvetelo do leta 2006, ko so se odvijale zadnje zimske olimpijske igre in leži približno 100 km stran od prizorišča letošnjih olimpijskih iger.

 1. 1

  HP

  Zapuščeni bazen v letovišču, ki se nahaja v bližini demilitarizirane cone, ločuje Severno in Južno Korejo v Goseongu.

 2. 2

  HP

  Plakat zasneženega Goseonga visi na steni in prikazuje nekoč živahno in živo letovišče.

 3. 3

  HP

  Letovišče se je uporabljalo za smučanje od obdobja japonske kolonialne vladavine v začetku 20. stoletja in je bilo najstarejše v Južni Koreji, ko je leta 2006 zaprlo svoja vrata.

 4. 4

  HP

  Stol, metla in stojalo za obešanje v glavni dvorani zapuščenega letovišča. Njegovo zaprtje je povzročil padec števila obiskovalcev.

 5. 5

  HP

  Število južnokorejskih smučarjev od leta 2012 upada, je doseglo najvišjo vrednost udeležbe, ki znaša okoli 6,8 milijona. V sezoni 2016-17 je pobočja obiskalo približno 4,8 milijona.


 6. 6

  HP

  Uničen vhod v zapuščenem letovišču. Ali bo lokalna ali nacionalna vlada nosila stroške vzdrževanja 14 mest za olimpijske igre Pyeongchang po zaključku iger, je še vedno predmet razprave.


 7. 7

  HP

  Par smuči v nekdanji smučarski trgovini.

  Choi Moon-soon, guverner province Gangwon, ki bo gostil zimske olimpijske igre leta 2018, je dejal: "Prizadevamo si, da bi te objekte upravljala država. Na primer smučišče za smučarski skok ne bo uporabljal le Gangwon, zato prosimo tiste ki ga bodo uporabljali, da tudi plačajo za to. "


 8. 8

  HP

  Zapuščeno stopnišče v letovišču.

 9. 9

  HP

  Smučarski čevlji zbirajo prah v prodajalni smučišč. Zapuščene stavbe in kupi smeti, ki smetijo pokrajino, opozarjajo na problematiko, s katero se šport še vedno sooča v Južni Koreji.


 10. 10

  HP

  Blizu meje s Severno Korejo, naselje v letovišču ostaja zapuščeno. Severna in Južna Koreja sta ta teden potrdili, da bosta ženski hokejski ekipi skupaj združeni in marširali pod skupno zastavo na zimskih olimpijskih igrah prihodnjega meseca, v znaku končanja napetosti med obema državama.

Kakšna je tvoja reakcija?

Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
1
Fail
Lol Lol
0
Lol
Cry Cry
3
Cry
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Komentarji 0

Fotografije zapuščenega zimskega letovišča nekdanjih zimskih olimpijskih iger v Južni Koreji

Izberite format objave
Novica
Novica obogatena z tekstom in sliko
Listna objava
Klasična listna objava
Meme
Prenesite svoje slike in ustvarite svoje meme-je (tekst)
Video
Youtube ali Vimeo Embedi
Avdio
Soundcloud ali Mixcloud Embedi
Slika
Slika ali GIF