Izraelska ambasada vložila tožbo zoper parodije Evrovizijske pesmi

Izraelsko veleposlaništvo na Nizozemskem vložilo uradno pritožbo nad parodično verzijo zmagovalne Izraelske pesmi na letošnji Evroviziji.


Sporni skit se je pojavil v sobotnem večernem satiričnem šovu Sanne Wallis de Show,  v katerem je nastopila humoristka  Martine Sandifort, oblečena kot izraelska pevka Netta Barzilai, ki je prejšnji mesec zmagala na tekmovanju za pesem “Toy”.

Besedilo pesmi je bilo spremenjeno v precej kritično do izraelske politike, medtem ko so v ozadju bili predvajani posnetki smrtonosnih mejnih protestov v Gazi ki so se zgodili prejšnji teden, v katerih so izraelske sile ubile 60 Palestincev.

nhmjm.png

Gazanski protesti pred Ameriško ambasado

ghju-1.png

Antisemitska parodija zmagovalne pesmi letošnje Evrovizije

Prirejeno besedilo parodične pesmi se je glasilo nekako takole:

"Poglej me, jaz sem tako prisrčna država. Svetovni voditelji ubogljivo jedo  iz moje roke. In s poljubom ugasnem vse požare, imamo žur, bi se rad pridružil? Žur bo v al-Aqsa mošeji, ki bo tako ali tako kmalu prazna,."  je zapela Sandifort.

"Ali je vaša država obkrožena s kamnitimi obzidji? Zgradite zidove, tako kot ima Trump mokre sanje o tem, da izvede buk-a-buk, vrže buk raketo. Poglej, kako lepo sem vrgel bombe. Da, spet je Izrael zmagal / že 70 let ta zabava poteka. Poglej, kako lepo. "

Kritiki so se posebej spopadli s predlogom, da naj Izrael financira odprtje novega ameriškega veleposlaništva v Jeruzalemu, ker je sklicevanje na denar provociralo anti židovske stereotipe.

"Spoštujemo in razumemo vaše principe vendar pa so v temu šovu šli predaleč."


VIR: Independent

Kakšna je tvoja reakcija?

Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
4
Fail
Lol Lol
13
Lol
Cry Cry
2
Cry
Love Love
1
Love
Win Win
3
Win
WTF WTF
7
WTF

Komentarji 0

Izraelska ambasada vložila tožbo zoper parodije Evrovizijske pesmi

Izberite format objave
Novica
Novica obogatena z tekstom in sliko
Listna objava
Klasična listna objava
Meme
Prenesite svoje slike in ustvarite svoje meme-je (tekst)
Video
Youtube ali Vimeo Embedi
Avdio
Soundcloud ali Mixcloud Embedi
Slika
Slika ali GIF