Kosila in malice otrok po svetu!

Majke3.si je ugotovil, kako izgledajo šolska kosila drugod po svetu!


Vsaka država ima svoje standarde glede, šolske prehrane. Nekatere šole uporabljajo “priročno” ali hitro hrano ter prigrizke za kosila, nekateri kuhajo vnaprej določene obroke za učence. Najbolj priljubljeni obroki so krompir, riž in zeljna solata. V večini šol se namesto sadnega soka, ponuja mleko.

 1. 1 Južna Koreja


  Južna Koreja ima enega najboljših sistemov planiranja obrokov, na svetu! Dve največji sekciji na pladnju sta rezervirani, ponavadi za juho in riž. Manjše sekcije so za solate, morsko hrano, zelenjavo in sadje. Zelo suhi otroci dobijo, poleg tega še ribje olje v merilni žlici.
  Popularne jedi: kimichi, sezamovi listi napolnjeni z rižem ter preliti z medeno omako, bučna-krompirjeva juha, palačinke z zeleno čebulo, hobotnica in paprika ter kumare in korenčkova solata.

 2. 2 Japonska


  Japonska šolska kosila se skoraj nič ne razlikujejo od šolskih kosil v Južni Koreji: vroča juha, riž, perutnina ali riba, solata in mleko. Učencem ni dovoljeno prinašati svoje hrane v šolo, dokler ne pridejo v srednjo šolo. V kantinah ni avtomatov s hrano in učenci tako ali tako ne jejo svojih kosil v kantinah. Oblečejo si bele plašče, odnesejo hrano v svoj razred, jo razdelijo in kosilo vsak poje na svojem mestu.

 3. 3 Velika Britanija


  Pečeni krompir, solata, korenje, riževa kaša, sadje in belgijski vafelj s čokolado. Mnoge šole so s proračunom zelo omejene, zato je otrokom velikokrat ponujena hitra hrana. Otroci jo obožujejo. Pa še poceni je!

 4. 4 ZDA, Kanada — McLobster


  Takole izgleda šolsko kosilo v Utahu. Breskve, koruza in juha. Jedi se v Ameriških šolah precej razlikujejo. Večino časa jim strežejo hitro hrani in priročno hrano, ki jo otroci obožujejo. Naprimer: medaljoni, pomfri, pica. Starši tudi otrokom vnaprej pripravijo kosila in jih zapakirajo v škatlo za kosilo. 

 5. 5 Turčija


  To je kosilo, ki je bilo za učenca, pripravljeno doma. Rženi kruh, orehi, grozdje, jabolko, granatno jabolko in kefir. To je hrana, ki pomaga spodbujati moč možganov.

 6. 6 Tajska


  Na današnjem meniju, imamo sladko-kislo omako s svinjino, riž in puding ovit v bananine liste.

 7. 7 Francija


  To je kosilo, ki ga strežejo v šoli na zahodu Francije. Riba, špinača, krompir, sir in kruh. To je za francoze glavni obrok dneva. Pavza za kosilo je dolga 1-2 ure. Učenci, gredo lahko, med to pavzo tudi domov.

 8. 8 Finska


  Finska jemlje planiranje šolskih obrokov, zelo resno. Vsakemu študentu se ponujajo manjši prigrizki med jutranjimi in večernimi predavanji, kot tudi kosilo. Učenci svoje kosilo jedo v kantini, kjer lahko izbirajo med široko ponudbo različnih jedi. Vsaka šola ponuja kosila otrokom, ki imajo glede hranjenja posebne potrebe, bodisi zdravstvene, religiozne ali psihične. Kosilo na sliki vključuje, mesne kroglice, krompir, omako, solato in muslije.

 9. 9 Rusija


  V Rusiji imajo otroci lahko zastonj zajtrk od 9ih zjutraj do 12ih, po 12.ti uri pa se malica plača.
  Vendar ni vedno povsem jasno, kateri obrok je zajtrk in kateri je kosilo. Na primer, ta obrok vklučuje klobase, ajdovo kašo in čaj.

 10. 10 Madžarska


  Na Madžarskem, otroci dobivajo velike porcije. Juha z rezanci, pasulj z piščancem in oreščki za desert.

 11. 11 Izrael


  Sveže sadje, granola tablica, sladkarije in sploščeni sendviči.

Kakšna je tvoja reakcija?

Cute Cute
1
Cute
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Cry Cry
0
Cry
Love Love
0
Love
Win Win
1
Win
WTF WTF
0
WTF

Komentarji 0

Kosila in malice otrok po svetu!

Izberite format objave
Novica
Novica obogatena z tekstom in sliko
Listna objava
Klasična listna objava
Meme
Prenesite svoje slike in ustvarite svoje meme-je (tekst)
Video
Youtube ali Vimeo Embedi
Avdio
Soundcloud ali Mixcloud Embedi
Slika
Slika ali GIF