Mafija 12-letnika raztopila v kislini, dva milijona evrov bo zdaj plačala država

Sodišče v Palermu je družini brutalno umorjenega 12-letnika namenilo več kot dva milijona evrov odškodnine.


3ef934515bdd65d1c9a6f40d2d10b521-1.jpeg

Giuseppe di Matteo, sin nekdanjega člana zloglasne sicilijanske mafijske družine Cosa Nostra, je bil star komaj 12 let, ko so ga ugrabili. Pisalo se je leto 1993, njegov oče Santino di Matteo, ki je sodeloval pri umoru italijanskega tožilca in velikega borca proti mafiji Giovannija Falconeja, pa se je po aretaciji iz »mafioza« prelevil v policijskega špiclja.

Mafija je dečka po ugrabitvi v ujetništvu držala celih 800 dni, pri čemer je moral trpeti nehumane razmere in brutalno mučenje. Ugrabitelji so s tem njegovega očeta želeli ustrahovati in ga prisiliti, da bi pričanje umaknil, a Santino se jim ni uklonil. Giuseppeja so zadavili in njegovo truplo raztopili v kislini, kar je pri italijanski mafiji razmeroma običajna praksa, ko želijo uničiti dokaze in družinam preminulih preprečiti, da bi se od njih poslovili s tradicionalnim katoliškim pogrebom.

Plačala bo država

Sodišče v Palermu je zdaj odločilo, da materi in bratu tragično preminulega Giuseppeja pripada odškodnina v višini 2,2 milijona evrov, a ta ne bo prišla iz žepov moških, ki so jih v povezavi z umorom pozneje aretirali, saj so jim po obsodbi zasegli vso premoženje, temveč bo odškodnino iz sklada za žrtve mafije plačala država.

Vir: Svet24.si

Kakšna je tvoja reakcija?

Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
2
Fail
Lol Lol
0
Lol
Cry Cry
0
Cry
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Komentarji 0

Mafija 12-letnika raztopila v kislini, dva milijona evrov bo zdaj plačala država

Izberite format objave
Novica
Novica obogatena z tekstom in sliko
Listna objava
Klasična listna objava
Meme
Prenesite svoje slike in ustvarite svoje meme-je (tekst)
Video
Youtube ali Vimeo Embedi
Avdio
Soundcloud ali Mixcloud Embedi
Slika
Slika ali GIF