Pevka bo plačala več milijonov za plagiat

Sodišče v Los Angelesu je odločilo, da je pesem Dark Horse ameriške pevke Katy Perry iz leta 2013 plagiat, saj je preveč podobna pesmi Joyful Noise raperja Marcusa


d18daee1214f481f54d4a946728c7b12-1.jpeg

Katy Perry in producent Dr. Luke bosta očitno morala kar globoko seči v žep, saj je sodišče v Los Angelesu odločilo, da je njena pesem Dark Horse plagiat.

Njuna uspešnica naj bi bila preveč podobna pesmi Joyful Noise krščanskega raperja Marcusa Graya, poznanega po imenu Flame. V nekaj tednov trajajočem sojenju so Grayevi odvetniki trdili, da je praktično polovica pesmi Dark Horse precej podobna njegovi pesmi Joyful Noise, hkrati pa Perryjevi očitali, da ustvarja lažne povezave pesmi Joyful Noise s protikrščanskim čarovništvom, poganstvom, črno magijo in posnetki iluminatov, ki jih je sprožila njena pesem. Flame je tudi trdil, da je pesem Perryjeve uničila njegov ugled v svetu krščanske glasbe, saj ljudje zdaj njegovo skladbo povezujejo z njeno.

7f769be68d02ed878c9d5e1744fda63e.jpeg

ODŠKODNINA BO VISOKA!

Pevkina odvetnica Christine Lepera je v zagovoru dejala, da »si skušajo prilastiti osnovne gradnike glasbe, abecede glasbe, ki bi morale biti na voljo vsem«. Katy v zadnji fazi sojenja ni bila prisotna, a je pretekli teden vztrajala, da pesmi Joyful Noise ni še nikoli slišala, svojo melodijo pa prvič, ko ji jo je poslal producent Dr. Luke. To naj bi se zgodilo na dopustu v njeni rodni Santa Barbari v Kaliforniji, besedilo pa je napisala v štirih urah. Kolikšnega izplačila se lahko nadeja Flame, je težko reči, je pa dejstvo tudi podatek, da ima njegova pesem na YouTubu nekaj več kot 2,6 milijona ogledov, pesem Perryjeve pa skoraj tisočkrat več, kar 2,6 milijarde. Člani porote bodo zdaj po razglasitvi odločili, koliko bo morala pevka plačati zaradi kršitve avtorskih pravic, na odločitev pa bo treba torej še počakati.

Vir: Svet24.si

Kakšna je tvoja reakcija?

Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Cry Cry
0
Cry
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Komentarji 0

Pevka bo plačala več milijonov za plagiat

Izberite format objave
Novica
Novica obogatena z tekstom in sliko
Listna objava
Klasična listna objava
Meme
Prenesite svoje slike in ustvarite svoje meme-je (tekst)
Video
Youtube ali Vimeo Embedi
Avdio
Soundcloud ali Mixcloud Embedi
Slika
Slika ali GIF