Posilil jo je v spanju, ona pa je posnela njegovo priznanje

21- letno Jade Bailey-Reeks je, medtem ko je spala, posilil njen 23-letni partner. Sama je poskrbela za ključni dokaz zločina.


Screenshot-2019-05-09-at-21.08.23-1.png

Jade Bailey-Reeks se je zavedala, da je bila posiljena, potem ko se je delno slečena zbudila iz globokega spanca. Do posilstva je prišlo na njenem domu v britanskem mestu Newcastle upon Tyne. Žrtev, ki je bila v trenutku posilstva tudi bolna, ni bila prepričana o tem, ali bo napad policijska enota označila kot posilstvo, saj sta bila z napadalcem na začetku partnerske zveze. Žrtev in napadalec nista živela skupaj, Davis-Patton je v noči zločina prespal pri Reeksovi. Ta mu je dala jasno vedeti, da si ne želi spolnih odnosov. Zaspala je na drugi strani postelje. “Ko sem se zbudila delno slečena, sem vedela, kaj mi je naredil,” je povedala.

Vedoč, da potrebuje trdne dokaze, da bi obsodili Davis-Pattona, je z mobitelom posnela njegovo priznanje. “Ne vem, zakaj sem to storil. Nimam pojasnila,” so bile njegove besede. Ob vprašanju, koliko časa je trajala spolna zloraba, je dodal, da ne več kot nekaj minut. “Skušal me je prepričati, da je to normalno, da vsi moški to počnejo,” je povedala Reeksova.

Zaporna kazen in prepoved približevanja

Žrtev se je zatem odločila, da posilstvo prijavi pristojnim enotam. Na sojenju je obtoženi priznal krivdo. Sodišče mu je pripisalo štiri leta zaporne kazni. Prav tako ima Davis-Patton 10-letno prepoved približevanja žrtvi, v registru pa je zabeležen kot spolni prestopnik.

Sodnik je ob koncu sojenja obtoženemu povedal: “Niste upoštevali njene odklonitve, njenega bolezenskega stanja in dejstva, da je spala. To je neposredno vodilo do kaznivega dejanja”.

Reeksova želi opogumiti ženske, da po zlorabi ne čakajo, temveč spolne prestopke takoj prijavijo policistom. 

Vir: Svet24.si

Kakšna je tvoja reakcija?

Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Cry Cry
0
Cry
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Komentarji 0

Posilil jo je v spanju, ona pa je posnela njegovo priznanje

Izberite format objave
Novica
Novica obogatena z tekstom in sliko
Listna objava
Klasična listna objava
Meme
Prenesite svoje slike in ustvarite svoje meme-je (tekst)
Video
Youtube ali Vimeo Embedi
Avdio
Soundcloud ali Mixcloud Embedi
Slika
Slika ali GIF