Top 10 Najmanjših držav, za katere nisi vedel da obstajajo!

Majke3 se je odločil narediti seznam najmanjših držav z najmanjšim številom prebivalstva. Ponekod je število prebivalstva enako številu v malem mestu ali na vasi.


Na svetu obstaja 200 držav in prepričani smo, da ste o vsaki od njih vsaj enkrat nekaj že slišali. Toda na našem planetu obstajajo države in ozemlja, za katera sploh nismo vedeli, da obstajajo. Zasedajo super majhna območja, na katera pa naselijo le nekaj družin.

 1. 1 Palau


  Republika Palau je otoška država, ki jo sestavlja več kot 300 otokov različnih velikosti. Palau je eden izmed najbolj neverjetnih krajev na svetu: deževni gozdovi so polni edinstvenih rastlin in ptic, v njenih teritorialnih vodah pa živi 130 ogroženih vrst morskih psov. Toda najbolj osupljiv v državi pa je jezero, v katerem prebiva več kot 2 milijona meduz. Vendar ne skrbite: s časom so vse izgubile zmožnost, da bi vas opekle.

 2. 2 Niue


  Niue je majhna otoška država v Oceaniji. Kljub resnično neverjetnim lastnostim, ki jih ta država ima, turizem tam ni priljubljen. Zato je država močno odvisna od tuje pomoči, zlasti iz Nove Zelandije. Glavno mesto je le majhna vas z manj kot 600 prebivalci. Toda otok ima svoje letališče in pravo supermarket trgovino - eno in samo v celotni državi.

 3. 3 Sveta Kitts in Nevis


  Država je sestavljena iz dveh otokov: Saint Kitts in Nevis. Eden od glavnih virov dohodka je program gospodarskega državljanstva, ki vsem, ki imajo vsaj 250.000 ameriških dolarjev, omogoča, da vlagajo v lokalno sladkorno industrijo in tako pridobijo status državljana St. Kittsa. Drug način pridobitve državljanstva je nakup nepremičnine, vrednega najmanj 400.000 dolarjev na obeh otokih.

 4. 4 Kneževina Hutt River


  Kneževina reke Hutt je mikronacija, ki se nahaja v provinci z istim imenom v Avstraliji. Ustanovil ga je Leonard Casley, ki je svojo kmetijo razglasil za novo in neodvisno državo. Čeprav te majhne države ne priznava katera koli druga država, ima še vseeno svojo valuto, žige in potne liste. V različnih delih kneževine lahko turisti vidijo prsi njegove kraljevske visočine Princea Leonarda I. iz Huta.

 5. 5 Tuvalu


  Tuvalu je ena najmanjših in najrevnejših držav na svetu. Gospodarski položaj drobne države bi lahko bil še bolj katastrofalen, če bi Tuvalu ne dobil internetne domene .tv, ki vsako leto prinese milijone dolarjev v proračun države.

 6. 6 Nauru


  Nauru je najmanjša neodvisna republika in najmanjša otoška država na našem planetu. Nauru nima niti uradnega kapitala niti sistema javnega prevoza, 25 kilometrov svojih cest pa uporabljajo lokalni prebivalci, ki vozijo svoja osebna vozila. Njeni okoljski problemi povzročajo, da je med turisti zelo nepriljubljena republika. Drug "rekord" Nauruja je število debelih ljudi: stopnja debelosti v državi je več kot 70%.

 7. 7 Kneževina Seborga


  Ta micronacija na ozemlju Italije je pod nadzorom njegove Ogromnosti Marcella I. Kneževina Seborga je dejansko istoimenska vas blizu francoske meje. Neprepoznana država ima vojsko, ki jo sestavljajo trije ljudje: minister za obrambo in dva mejna stražarja.

 8. 8 Republika Molosija


  Samoooklicana Republika Molosija je mikronacija, ki jo je ustanovil Kevin Baugh in se nahaja v Nevadi, ZDA. Njeno populacijo sestavljajo g. Baugh sam, njegova družina, 3 psi, 1 mačka in 1 kunec. Molossia ima svojo nacionalno himno, državni simbol in državno zastavo. Imajo celo smrtno kazen za posebej hudo kazniva dejanja. Izdaja svoje lastne potne liste in ima celo vesoljski program. Maja 2017 je republika praznovala svoj 40. rojstni dan.

 9. 9 Neodvisni Vojaški red Malte


  Poleg Vatikanskega mesta na ozemlju Rima obstaja še ena majhna država, ki se imenuje suvereni vojaški red Malte. Njeno območje je 0,012 kvadratnih kilometrov, in zasede cele tri stavbe, od katerih sta dve v Rimu in tretja na otoku Malta. Država ima svojo valuto, znamke, spletno mesto, številke avtomobilov in potne liste. Njeni državljani imajo pravico do vstopa brez vizumov v več držav po svetu. Suvereni vojaški red Malte je edina država na svetu, kjer je latinščina uradni jezik.

 10. 10 Kneževina Sealand


  Nepriznana država Sealand je morska ploščad, ki se nahaja 10 kilometrov od obale Velike Britanije. Sealand ureja in vodi samoproglašen princ Regent in vsakdo lahko postane grof, baron ali celo vojvoda: na spletni strani države je mogoče kupiti plemeniti naslov za nekaj sto britanskih funtov.

Kakšna je tvoja reakcija?

Cute Cute
4
Cute
Fail Fail
0
Fail
Lol Lol
0
Lol
Cry Cry
0
Cry
Love Love
0
Love
Win Win
3
Win
WTF WTF
1
WTF

Komentarji 0

Top 10 Najmanjših držav, za katere nisi vedel da obstajajo!

Izberite format objave
Novica
Novica obogatena z tekstom in sliko
Listna objava
Klasična listna objava
Meme
Prenesite svoje slike in ustvarite svoje meme-je (tekst)
Video
Youtube ali Vimeo Embedi
Avdio
Soundcloud ali Mixcloud Embedi
Slika
Slika ali GIF